OFERTE EDUCAȚIONALE TENTANTE  

Școala profesională a devenit o opțiune tot mai tentantă, de  viitor, pentru absolvenții de școală generală. O arată numărul tot mai mare de adolescenți, care se orientează spre meseriile căutate și bine plătite de pe piața forței de muncă. Pentru anul scolar 2023- 2024, Liceul Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab” din Rm Sărat vine cu multe oferte tentante pentru tineri. Profesia pe care o vor îmbrăţişa trebuie să fie compatibilă cu valorile, preferinţele şi capacităţile elevilor, astfel încât să le ofere nu doar satisfacţie materială, ci şi o stare de confort.

Admiterea în clasa a IX-a de liceu teoretic sau tehnologic, şcoală profesională sau învăţământ profesional dual reprezintă un prim pas extrem de important, către valorificarea, în viitor, a aptitudinilor, competenţelor şi aspiraţiilor proprii. Specializările căutate sunt cele de  lucrător comercial, barman, ospătar dar și în turism.

Pentru elevii din mediul rural, care întămpină cele mai  multe dificultăți în alegerea drumului pe care îl vor urma în viaţă, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Economic,  ,,Elina Matei Basarab” îi consiliază și în timp scurt aceștia se acomodează cu mediul educațional.

Liceul Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab” a devenit pentru cei mai mulți elevi o a doua casă. Ei sunt încăntati ca dupa definitivarea studiilor vor pleca cu o calificare recunoscută în Uniunea Europeană.

Liceul Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab” din Rm Sărat își desfășoară activitatea într-o clădire istorică veche de peste 100 de ani. Unitatea de învătământ dispune de săli de curs moderne, laboratoare și echipamente de practică de ultimă generație.

Related posts